Mize religioase

7-03-2008 1 minut Sublinieri

1204829511-s.jpg

  • Romania Libera: Bartolomeu i-a taiat avantul Patriarhului – “Patriarhul Daniel a anuntat ca va asigura locotenenta Mitropoliei Olteniei pana la alegerile ce vor avea loc in vara, dupa ce scaunul a fost lasat liber de Teofan. Miscarea nu il surprinde pe profesorul Radu Carp, care crede ca, dupa ce a pierdut intr-un fel Moldova, Daniel isi va asigura macar Oltenia: “Probabil ca unul dintre cei trei perdanti va veni in Oltenia“.

***

  • NewsInMitropolitul Bartolomeu Anania: “Preoţii vor putea fi consilieri locali sau judeţeni” – <<Teologul Mihail Neamţu consideră că “Această decizie este pripită, în cazul în care răspunsul Sf. Sinod va fi afirmativ. Preotul este ‘păstorul sufletelor’ şi nu ar trebui să aibe în niciun fel implicare politică. În România există această suprapunere de funcţii dar, în acest caz, este anormal, deoarece slujitorul altarului nu ar trebui să ocupe şi funcţii de consilier, secretar şi aşa mai departe. Această suprapunere nu se pretează cu vocaţia pastorală şi liturgică. Preoţii ar trebui să-şi îndeplinească misiunea şi nu să se ocupe de proiecte politice europene”.>>
  • Marcel Radut-Seliste: Uităm Canoanele Bisericii…

– este exact ce mai lipsea preotimii noastre si-asa hipersecularizate si ultramanagerizate: (poli)tichia de margaritar…:-(

***

  • LuminaCântările Ortodoxiei: Datoria faţă de „sfinţii închisorilor” din pacate, pare mai mult o vicleana stratagema de a confisca un termen consacrat, tocmai pentru a exclude din el numele cele mai importante, dar in acelasi tip pentru a se pune la adapost de acuzatia ca “luministii” nu ar scrie (de bine) si despre “sfintii inchiorilor”; ca sa-ti poata “dovedi” apoi, fatarnic, ca, vezi Doamne, si ei sunt preocupati de acesti sfinti, ii asuma, etc…. Sunt anume trecuti sub tacere sfintii care au avut si cea mai mica legatura inainte de inchisoare cu miscarea legionara, chiar daca despre ei au aparut in ultimii ani carti si articole cu marturii zdrobitoare, de netagaduit. Unde sunt parintele Ilie Lacatusu (cu moaste intregi bine mirositoare si facatoare de minuni deja), Valeriu Gafencu, Gheorghe Jimboiu, Constantin Oprisan, parintii Marcu Stefan si Marcu Dumitru, parintele Gherasim Iscu si, de ce nu, parintele Gheorghe Calciu? Si este o impostura sa preiei termenul respectiv fara sa amintesti macar de cel caruia i-a fost primul atribuit (de catre Steinhardt), ramanand reprezentantul exponential al acestei categorii: Valeriu Gafencu. Deci atentie la lupi si vulpi, chiar si atunci cand vorbesc despre sfintii inchisorilor!

***

Ar mai merita citit:


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare