Linkuri noi – 6-7 mai 2008

6-05-2008 1 minut Sublinieri

Actualizat 7 mai 2008

index.jpg

Stiam si eu ca Florian Bichir este un fel de popa cu jumatate de norma (caci slujeste cind si cind la un soi de manastire din apropierea Bucurestiului) la o asociatie religioasa care se pretinde mai ortodoxa decit BOR si decit stilismul din care s-a desprins. Insa, n-am avut o dovada palpabila asa cum sint fotografiile publicate de Civic Media. M-am intrebat si cum a ajuns Bichir preot, chiar si la aceasta “biserica”, si mai ales de ce i-o fi trebuit? De ce nu a ales intre doua meserii una pe care sa o practice cum se cade? Dar a fost doar o curiozitate personala, la urma-urmei omul poate sa aiba si cite meserii si locuri de munca vrea, daca isi imagineaza ca le face fata. Problema apare atunci cind o astfel de persoana da lectii de dogmatica, urecheaza ziaristii care au accente critice la adresa ierarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, se ia ca boala de omul sanatos de cite un episcop pe care deodata nu-l mai place, agita aratatorul plin de moralitate (n-o fi auzit vorba ceea: “Sa nu vorbesti de funie in casa spinzuratului”). Cu ce indreptatire? Tocmai el care se vede ca se afla intr-o confuzie dogmatica si de… subordonare? Apropo, trebuie sa-i fie tare greu ca pe de o parte sa se afle intr-o vadita razvratire contra ierarhiei ortodoxe (de vreme ce slujeste in alta “biserica”) si pe de alta sa-i tamiieze pe unii dintre ierarhi si sa le faca jocurile in presa, folosindu-si pozitia de editorialist la un cotidian central“.

“Frustrarea iesenilor, de a ramane fara chiriarh in perioada cea mai insemnata a calendarului nostru bisericesc, adica in cele patruzeci de zile dintre Inviere si Inaltare (inclusiv), putea fi evitata. Si inca intr-un mod foarte simplu. IPS Teofan fusese deja ales Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Nu exista nici un impediment ca presedintele Traian Basescu sa-i iscaleasca Decretul de recunoastere. Gramata patriarhala putea fi semnata de Prea Fericitul Daniel si de pe patul de spital, unde, o stim din relatarile ziarelor si din emisiunile televiziunilor, PF Sa a rezolvat numeroase dosare, petitii, hartii, fiind sanatos tun – mai putin glezna – vesel si bine dispus. Noului Mitropolit al Moldovei gramata putea sa i-o inmaneze la instalare fie IPS Laurentiu, dupa pozitia in diptice, fie IPS Nicolae, ierarhul cu cea mai veche hirotonie arhiereasca din Sf. Sinod…”


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Linkuri noi – 6-7 mai 2008

  1. Hristos a înviat !

    Moldova este asaltată de sodomiţii europederaşti:

    http://hristofor.wordpress.com/2008/05/08/declaratie/
    http://hristofor.wordpress.com/2008/05/10/impotriva-marsului-sodomitilor/

    Avem nevoie de susţinere, fraţilor !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare