UE – al doilea URSS (Stiri 23-24 iunie)

23-06-2008 53 secunde Sublinieri


Categorii

Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “UE – al doilea URSS (Stiri 23-24 iunie)

  1. Biserica si-a spus parerea in cazul fetitei de 11 ani:

    http://www.frontnews.ro/social-si-eveniment/diverse/biserica-accepta-avortul-in-cazul-fetitei-de-11-ani-violata-de-unchiul-ei-11609

    “Este o situatie speciala. Biserica nu este chiar intransigenta. In cazul violului, incestului, sau cand sanatatea mamei este pusa in pericol de o eventuala nastere, Biserica accepta avortul. In cazul fetitei din Neamt, recomandam familiei sa se sfatuiasca cu duhovnicul din parohie si sa o ia o decizie in functie de sfatul medicilor si psihologilor”, a declarat pentru FrontNews, preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane

  2. Atunci muuult mai bine taceau!!! GROAZNIC DE RAU AM AJUNS! Niciodata si nicaieri Biserica nu a incuviintat pruncuciderea sub niciun motiv!
    Chiar ca ajungem o biserica apostata din toate punctele de vedere… 🙁

  3. Brrr… Se lasa noaptea si e tot mai frig… Patrunde pana in oase suflarea rece a Antihristului! Doamne, nu ne lasa, Doamne, apara-ne, Doamne mantuieste-ne, ca pierim!

  4. Dumnezeu i-a dat suflet acelui copil!
    Cati oameni casatoriti nu au copii, desi incearca si isi doresc un copil? Dumnezeu stie de ce, si, mai devreme sau mai tarziu, acele cazuri se lamuresc (ori familia se apropie de Dumnezeu prin rugaciune, rugandu-se pentru a avea un copil; ori acel copil va fi rodul rugaciunii; ori acea familie va fi una iubita si va darui iubire unor copii pe care-i vor adopta; ori, pentru mantuirea lor, nu e in planul lui Dumnezeu ca ei sa aiba copii, si se desavarsesc in iubire astfel, fara a avea copii trupesti).
    Dumnezeu are planul Sau! Nu se putea ca acea fetita sa nu ramana insarcinata? Dar iata, ca Dumnezeu a trimis suflet acelui copil, chiar daca fetita are doar 11 ani! Si acest lucru trebuie sa trezeasc societatea romaneasca! Cum s-a ajuns la asta?
    Concluziile sunt tragice!
    Poate fi vorba despre porimiscuitatea familiei, lipsa de repere ale tanarului,lipsa de valori!? Versurile perverse din manele, din muzica pe care o asculta?
    O societate care doarme, care permite afisarea cu ostentatie a revistelor pornografice la chioscurile de ziare, o societate care permite difuzarea emisiunilor tv cu continut explict sexual, sau alte motive (imbracamintea sumara existenta in magazine si vanata de tinere, uneori cumparata chiar de mamele lor, pentru ele sau pentru fiicele lor)si toate acestea, il duc pe tanar in ispita! Il indobitocesc! Iar tragedia traita de acea fetita e in puterea lui Dumnezeu sa o transforme in biruinta! Ea e ca un ingeras. Dumnezeu are un plan cu aceasta! Pana se va descoperi (daca), pana ii vom pricepe sensul macar sa nu ucida ceea ce Dumnezeu a creat!
    Iar acel medic ce se opune avortului, e luminat de Dumnezeu! Dumnezeu sa-i dea putere!
    Cum se numeste fetita, sa ne rugam pentru ea?

    Biserica…aici cred ca e vorba de oameni care-si spun “parerea”, nu se poate ca Biserica sa spuna asta!
    Britanicii vor doar cobai pentru experimentele lor pe care le arata pe urma la BBC sau la Discovery, sa se mire lumea de ei!
    Doamne, iarta-ma!

  5. ma intreb pe ce canoane se bazeaza par. Stoica cand avanseaza aceasta parere. Eu n-am auzit pana acum ca Biserica ar ingadui avortul in nici unul din motivele mai sus mentionate.

    In orice caz, tragedia e mult mai adanca decat se vede. Ce fel de om poti sa fii ca sa-ti violezi nepoata de 11 ani? Acestei persoane ii lipseste orice constiinta a pacatului, desi se preda religia in scoli.Cred ca e nevoie de ceva mai mult decat o ora de religie pentru a preintampina astfel de tragedii.

  6. Este trist ceea ce se intampla si mai trist este faptul ca fetita de 11 ani nu intelege ce ii se intampla. Chiar ea a afirmat acest lucru – „Ştiu că trebuie să plecăm în Anglia, la nişte controale. Nu mă tem, am mai stat prin spitale. Nu ştiu ce înseamnă să nasc. Ştiu doar că Adrian (n.r. – unchiul care este acuzat că a violat-o) mi-a făcut ceva rău şi a trebuit să stau prin spitale şi să merg la doctori“ … cred ca ar fi trebuit sa i se explice situatia si poate chiar ea ar fi spus ca nu vrea sa omoare un copil, copilul ei.

    Ar trebui sa ii se explice atat ei cat si familiei toate considerentele medicale si morale. Graitoare mi se pare aceasta imagine http://www.cuvantul-ortodox.ro/wp-content/uploads/feb08/sam-mic.bmp (facuta in a 23 saptamana de sarcina) ca si povestea din spatele ei.

    Este laudabila si initiativa Mitropoliei Moldovei http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/809756/Biserica-ofera-bani-pentru-copilul-fetitei-mama/

    Doamne ajuta si sa speram ca va scapa de trauma avortului.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare