Comunicate-comunicate… sau mania indreptatirii agresive (Noutati 1 august)

1-08-2008 1 minut Sublinieri

14740_16-sf-sinod-1.jpg

“Un comunicat venit de la Patriarhie m-a lasat nauc. Este un raspuns se pare la unele articole critice la adresa PF Daniel. In comunicat se suatine clar si fara de tagada ca salariile inaltilor ierarhi sunt mici: La prima vedere, salariile ierarhilor români sunt mai mari decât salariile preoţilor, care beneficiază nu doar de o contribuţie de la bugetul de stat, ci şi de ajutorul credincioşilor. În realitate, însă, salariile ierarhilor ortodocşi români sunt modeste în raport cu cele ale ierarhilor din alte ţări europene. De pildă, salariile ierarhilor români sunt la nivelul celor primite de către preoţii de parohie în Grecia, iar salariul secretarului Patriarhiei Ecumenice (Turcia) este de 2 000 Eu/lună.” Ce ar mai fi de spus? Inalti ierahi sustin in continuare ca aproape toti banii se duc apoi pe donatii, insa… pe unde te uiti observi vilutele si limuzinele dragute care au rasarit peste noapte” (a se vedea si aici)

  • Basilica – nicio zi fara a polemiza cu ziaristii (nici macar ziaristii ecumenisti sadea nu sunt “iertati”!) : Comunicat: De la clişeul tendenţios la realitatea evidentă. Parca la nimic si nicaieri nu se potriveste mai bine ca aici expresia “cine se scuza se acuza“.
  • Si tot de la Iosif Buble aflam cu stupefactie cine concepe si dicteaza aceste comunicate belicoase…: Preafericitu’ dicteaza comunicatele Patriarhiei. Cu atat mai grav si mai rusinos daca e adevarat… Intotdeauna oamenii care au mania de a se indreptati si de a vorbi despre meritele si faptele lor, nevazute de ceilalti trezesc mari, foarte mari semne de intrebare. Cu cat te aperi mai mult si mai disperat, raspunzand agresiv oricaror critici, cu atat mai mare este suspiciunea pe care o ridica atitudinea ta.

***

interviu-034.jpg

  • Blogul P. Savatie:

Cu gîndul la vlădica Teoctist

Presa filo-occidentală din Rusia îl canonizează pe Stalin

  • Altermedia:

“Eminescu interzis : gândirea politică”

Razboiul pentru Transilvania (3)

  • Pe Interfax gasim contextul mai larg al declaratiilor pr. Gheorghi Riabah [se pare ca avem de-a face ori cu presiuni ale unor factiuni ale Bisericii Ruse de a lua acelasi curs al “integrarii europene”. Este de remarcat insa ca pana si pro-europenistii lor au o atitudine doar de minim compromis fata de structurile europene, pe care le compara, fatis, cu cele sovietice]:

The Moscow Patriarchate to find new forms for Russia to participate in uniting Europe

The Russian Church compares current situation with Christianity in Europe to the epoch of USSR militant atheism:

The Moscow Patriarchate is concerned with current situation with Christianity and morality in Europe. […] According to him, Orthodox Christians are concerned with “developing aggressive secularism in Western European countries, as its spirit is similar to the Soviet course in religious field.” “Public sphere often promotes unattractive or even intentionally perverted image of Christianity. Some believers in West seriously speak of Christianophobia. They even made a website to record such incidents,” the priest noted. […]”Orthodox Christians sometimes feel they see a new dogmatic ideology to appear, but today in a liberal variant. It shares Communist hostility to the same values,” the Russian Church’s representative said.

Church to speed up condemnation of the Soviet regime

The Russian Church not to condemn Communism as a political doctrine

 


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Comunicate-comunicate… sau mania indreptatirii agresive (Noutati 1 august)

  1. Electrizant cuvantul Pr Amfilohie. 🙂
    Multumesc mult!

  2. E viu Pr Amfilohie, traieste cu adevarat Dreapta credinta! Ia in serios Cuvantul lui Dumnezeu si jertfele Sfintilor nostri martiri! Noua cred ca asta ne lipseste, curajul de a lua in serios cu adevarat credinta noastra si de a ne asumam responsabilitatea pentru faptele credintei…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare