Recomandari 19 septembrie 2008

19-09-2008 54 secunde Sublinieri

par_teofil_mic.jpg

  • CrestinOrtodox TV: – Parintele Teofil – intervievat acum mai multi ani de vechiul presedinte ASCOR Daniel Dijmarescu – era de mult un sustinator al rugaciunilor comune cu ereticii; vizionati aici afirmatiile foarte grave facute de vestitul predicator:

    Parintele Teofil Paraian – Rugaciunea cu cei de alta confesiune

“Foarte multi din cei care vor sa faca intr-adevar calugarie se duc in Romania si mai ales in Rusia. In Rusia este un duh bun al credintei, se pastreaza randuielile vechi, monahismul nu este atins inca de patimile modernitatii. Eu stiu familii intregi de basarabeni care s-au calugarit in Rusia, la Sarov, de pilda. Oamenii tanjesc dupa viata duhovniceasca si fug de tulburarile de aici. […]

Sunt atate probleme si rezolvarea e doar in Biserica, dar ca sa inteleaga asta, este nevoie de un efort din partea noastra, a preotilor, de recatehizare a oamenilor, de lucrare a credintei in ei”.

Unimea credintei si impartasirea Sfantului Duh

Antirastignirile umanismului european

Ortodoxia umanista

Complexe preotesti

Forumul ProOrtodoxia

  • Altermedia:

“Planned Parenthood” lanseaza un manual de dezinformare

Marie Stopes se “lauda” cu bani multi si sustinere mai deloc

Cine a fost Nicolae Paulescu?

Agenda ICR: urofilie, satanism, pornografie si homosexualitate pe post de “cultura nationala”

***

fetele-apostaziei.jpg


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Recomandari 19 septembrie 2008

  1. Sunteti rautaciosi! Am ascultat cuvantul Parintelui Teofil si eu am retinut altceva: Parintele nu ne spune sa ne amestecam cu ereticii,dar in anumite cazuri putem spune Tatal nostru impreuna. Nu sunt de acord cu opinia “deschisa” a Parintelui Teofil dar nici cu pozitia voastra numindu-l predicator si promotor al rugaciunii cu ereticii. Va dau doua exemple: eram la Patriarhie cand a aparut un grup de japonezi, au ramas la urma doua femei care m-au impresionat cu cate evlavie s-au inchinat(catolic) la moastele Sf Dimitrie? Poate s-au convertit la ordodoxie? nu stiu. Sau de la noi din parohie unde la masa de la parastas vin si catolici( sunt multi datoita faptului ca nu a existat Biserica Ortodoxa pe vremea comunismului- doar catolica) spunem Tatal nostru, Parintele binecuvanteaza masa, etc. dupa opinia voastra ce ar trebui sa facem, sa-i poftim afara? Va rog sa ma credeti ca sunt antiecumenist convins, dar nu imi plac nici pozitile voastre care sunt in litera, nu in Duhul Legii. va repet nu sunt de acord nici cu pozitile Parintelui Teofil privind aspectele incriminate, mai bine ati pune genunchiul la rugaciune decat sa-l incriminati pe Parintele Teofil- cum asa cu durere si cu dragoste.

  2. Frate, lasa sa fim noi rautaciosi, dar fii si fratia-ta sincer. Sunt mult prea multe pozitiile sale de acest fel si pur si simplu sunt contra canoanelor si invataturilor Sfintilor Parinti. Daca nu vrem sa ne imbatam cu apa rece, vom vedea ca e vorba de rugaciunile ecumenice, iar nu de exemplele pe care le dai fratia-ta. Iti inteleg durerea, pentru ca esti un apropiat al parintelui, dar trebuie sa privim barbateste adevarul, ca asemenea invataturi sunt pur si simplu neortodoxe si smintitoare. Atitudinea noastra nuantata fata de parintele Teofil am exprimat-o deja in celelalte ocazii in care am pomenit si despre greselile sale:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2008/05/29/vremea-smintelilor-sau-rugati-va-si-pentru-parintele-teofil-si-paziti-va-si-voi/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/16/scrisoare-catre-membrii-bisericii-ortodoxe-romane-16-iulie-2008/#comment-7988

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare