Noutati 21 octombrie 2008

21-10-2008 53 secunde Sublinieri

464_bartolomeu_200_300.jpg

  • Lumea credintei:

17 octombrie 2008 – Sinodul Mitropoliei de la Cluj ataca ecumenismul

Guvernul israelian si-a reinnoit invitatia adresata Papei

  • Basilica:

Drepturile omului, din perspectivă creştină: La rândul său, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan a vorbit participanţilor despre importanţa drepturilor omului din perspectivă creştină. „Drepturile omului, în dimensiunea lor spirituală, juridică, socială, au fost tratate în diferite feluri, creându-se în precedentele decenii o anumită experienţă în domeniu. Nu există instituţie respectabilă care să nu aibă o preocupare în acest sens. Vă întrebaţi poate care este rolul unei comunităţi religioase într-o asemenea ecuaţie, ştiind cu toţii că această concepţie a drepturilor omului, aşa cum e ea înţeleasă, e recentă, doar de câteva veacuri, şi, când se vorbeşte de acest subiect, ne referim la perioada iluminismului şi la valorile promovate de Revoluţia franceză: libertate, egalitate, fraternitate. Însă, dacă analizăm textele Noului Testament, vedem că aceste trei noţiuni au rădăcină creştină. Însă, lipsite de seva creştină, aceste valori se transformă în contrariul lor. Şi drept dovadă sunt diferitele sisteme totalitare, care au adus cele mai sângeroase abuzuri în viaţa societăţilor şi a persoanelor, motivul principal fiind eliminarea filonului creştin din aceste valori“, a spus Înaltpreasfinţitul Teofan”.

Mesajul Înaltpreasfinţitului Panteleimon, Mitropolit de Veria, Nausa şi Kampania, pentru pregătirea pelerinajului cu moaştele Sf. Apostol Pavel, la Bucureşti

Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei  de Victor RONCEA
“Vaporul avortului” a oferit imigrantelor din Spania servicii in afara legii

Ritualuri barbare la Cambridge
Europenii inaugureaza oficial acceleratorul de particule Large Hadron Collider


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare