Parintele Justin Parvu – arhimandrit (Noutati 3 nov. 2008)

3-11-2008 1 minut Sublinieri

cimg8000_mn.jpg

Biserica Catolică predă “evoluţia teistă”, ce acceptă evoluţia ca teorie ştiinţifică, dar o consideră parte a unui plan divin. Susţinătorii ei nu văd de ce Dumnezeu nu ar fi folosit procesul evoluţionar în formarea speciilor umane. Luna trecută, Vaticanul a desemnat teoria evoluţiei compatibilă cu Biblia, fără a cere însă scuze postume la adresa lui Charles Darwin, care, în secolul al XIX-lea, a fost atacat de Biserica Angliei pentru argumentele sale ce contraziceau însemnătatea biblică a creaţiei.

La acea vreme, Biserica Ortodoxă Română (BOR) nu a dorit să-şi comunice poziţia oficială în legătură cu evoluţionismul. În schimb, contactat de Cotidianul cu o săptămână înainte de poziţia Vaticanului, în legătură cu acceleratorul de particule de la CERN, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, declara însă că BOR susţine orice experiment ştiinţific destinat vieţii şi progresului umanităţii. !!!

Semn: Dupa ce a retarnosit Catedrala, Patriarhului Daniel era sa-i cada un candelabru in cap langa mormantul Patriarhului Teoctist

Basescu, antisemit? Haida, de!

  • Parintele Savatie:

Rîsu’ lumii! Băsescu acuzat de antisemitism!

Campanie pentru recunoaşterea Genocidului Anticreştin în România Comunistă

Din minunile icoanei Maicii Domnului de la Neamţ

  • Viata la tara:

Mai bine NU! (2) Ai văzut “Ostrov”?

Nationalistii rusi adopta valorile pro-vita

Raspunsul Maresalului Ion Antonescu la apelurile ce i-au fost adresate de W. Filderman

Manual despre sex pentru puştii de 6 ani

Televizorul creşte numărul mamelor adolescente !

Aicisea s-a nascut vesnicia?

Calinic Episcopul vorbind despre Hozeva, pestera Sf. Ilie, bocancii Sf. Ioan Iacob si scrisoarea patriarhala in care se cerea aprobarea de a aduce in tara moastele Sfantului

  • Jurnal de boierie – despre socialismul lui Obama:

Una vad, alta citesc

Despre furnici

Ca tot intreba cineva…

  • GSP: Filantropul Ogăraru:
    “El a dezvăluit şi unde vor ajunge banii: “La cei 200 de copii orfani aflaţi în grija părintelui Nicolae Tănase în taberele din Valea Plopului şi Valea Screzii din judeţul Prahova. Aşa încerc să le aduc o rază de căldură sufletească în preajma Sărbătorilor de Crăciun”. “Sînt prea mulţi oameni care suferă din cauza condiţiilor materiale precare, a lipsei unei familii sau a educaţiei. Haideţi să-i ajutăm!” George Ogăraru, fundaş Steaua”

Chiar dacă am vedea lumea numai în roz, orice experiment, inclusiv “experimentul occidental modern”, nu poate fi altceva decât o inginerie. Elite auto-impuse repudiază trecutul unor popoare, pentru a propune populaţiilor fără Memorie, “condiţionate” pavlovian, un nou model de societate, prezentat drept ideal. Prin metode propagandistice, cetăţenii sunt convinşi că societatea viitoare va asigura pacea, dreptatea socială, securitatea, prosperitatea etc. În caz că operaţia de condiţionare eşuează, parţial sau integral, sau, altfel spus, populaţia nu poate fi convinsă prin propagandă şi stimulente economice, elitele recurg într-un grad mai mare sau mai mic la coerciţie şi violenţă (cenzură, îndepărtarea scepticilor şi rezistenţilor) (…) “Elitele” dâmboviţene fac urechea surdă la orice nu-i pe linia “corectitudinii politice”. Cum destinul lor este legat de birocraţia de la Bruxelles, grupurile mondialiste şi corporaţiile transnaţionale, care promovează Vajnica Lume Nouă, orice semnal de alarmă, menit să-i aducă la realitatea lui hic et nunc, îi deranjează profund. Când aceste semnale vin de la dreapta lor, maşinăria propagandistică intră în alertă maximă“.

 ov-hurd-crop-783247.jpg


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare