VREMURILE SE PRECIPITA… (Noutati 15 ianuarie 2009)

15-01-2009 2 minute Sublinieri

UPDATAT

despair5.jpg

  • Parintele Savatie:

Scandalul cip-urilor

De ziua lui Eminescu, un fragment “politic incorect”

“Patriarhia Ecumenică a făcut publică dorinţa de a organiza o nouă întâlnire interortodoxă la Rhodos, în lunile ce urmează. În încercările de a transforma Rhodos-ul într-un „centru al Ortodoxiei” s-au făcut deja demersuri din luna octombrie a anului trecut, când Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, adresându-se participanţilor la Simpozionul internaţional dedicat Sfântului Apostol Pavel, şi-a anunţat intenţia de a mai organiza astfel de întruniri. Surse ale Patriarhiei au menţionat că din noiembrie 2008 a început deja planificarea viitorului „Sinod Ecumenic”, ce se doreşte reunit la Rhodos, fără a indica însă o dată certă.

Sinodul va fi precedat de o serie de întruniri panortodoxe preliminare, organizate în acest loc, a căror sarcină va fi stabilirea detaliilor şi a tematicii. Astfel nu întâmplător şedinţele pregătitoare Conferinţei Bisericilor Europene (CEE) s-au ţinut la Rhodos, la fel ca şi reuniunea din iunie 2008, premergătoare Simpozionului deja amintit, insula elenă fiind un loc internaţional consacrat slujirii pastorale. Faptul desemnării Rhodos-ului ca loc al următoarei întâlniri, fie ea cu caracter interreligios fie interortodox, a fost un factor care a accelerat procesul de desfăşurare al lucrărilor şi indică intenţia tot mai clară, dar şi posibilităţile tot mai mari de realizare a mult aşteptatului Sinod Panortodox”.

  • Parlamentul European (site):

Parlamentul European a votat raportul elaborat de Giusto Catania (GUE/NGL, Italia) referitor la situaţia drepturile fundamentale în UE, în perioada 2004-2007, raport ce a fost dezbătut în cadrul sesiunii plenare din decembrie de la Strasbourg. Raportul a fost adoptat cu 401 voturi pentru, 220 împotrivă şi 67 abţineri.

Parteneriatul între persoane de acelaşi sex
Parlamentul European invită statele membre să propună lini directoare pentru recunoaşterea reciprocă, între statele membre, a legislaţiei existente, în vederea garantării faptului că libertatea de circulaţie în Uniunea Europeană a cuplurilor de persoane de acelaşi sex se aplică în condiţii egale cu cele pentru cuplurile heterosexuale. Comisia Europeană ar trebui să vină cu propuneri care să garanteze aplicarea de către statele membre a principiului recunoaşterii reciproce în cazul cuplurilor homosexuale, căsătorite sau înregistrate ca parteneri civili, mai ales atunci când acestea îşi exercită dreptul la liberă circulaţie, în temeiul legislaţiei UE.

Drepturile femeii
Este necesară o cunoaştere mai bună din partea publicului a dreptului la sănătatea reproductivă şi sexuală şi invită statele membre să se asigure că femeile beneficiază pe deplin de aceste drepturi, să organizeze programe de educaţie sexuală adecvate, servicii de informare şi de consiliere confidenţială şi, de asemenea, să faciliteze accesul la metode de contracepţie în vederea prevenirii sarcinilor nedorite şi a avorturilor ilegale şi riscante şi să combată practica mutilării genitale feminine.

În iunie 2009, 30 de state europene vor începe să emită paşapoarte biometrice, pentru combaterea terorismului, a criminalităţii şi a imigraţiei ilegale. Marţi, de la ora 15.00 CET, deputaţii europeni vor dezbate regulile ce se aplică noilor paşapoarte, care includ protejarea copiilor împotriva răpirilor şi traficului uman. În prezent, copiii pot călători fără paşaport personal, fiind incluşi în paşaportul părinţilor. Comisia pentru Libertăţi civile de la Parlamentul European propune ca fiecare copil să aibă propriul paşaport, pentru mai multă siguranţă. Copiii cu vârste sub 12 ani nu vor fi amprentaţi, susţin deputaţii europeni de la aceeaşi comisie, deoarece amprentele acestora nu sunt îndeajuns de clare.

Aproape 90 la suta dintre locuitorii Fasiei Gaza risca sa moara de foame

Apostolul Eminescu, fratele din inchisoarea comunista


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “VREMURILE SE PRECIPITA… (Noutati 15 ianuarie 2009)

  1. http://www.lacasuriortodoxe.com/article-26801821.html
    Oare asta este raspunsul unui adevarat ortodox roman?? …

  2. Este un articol defaimator si perfid. Poate, in sfarsit, vor vedea toti cei care s-au lasat pacaliti pana acum de acest site ca e vorba de un cal troian care nu are altceva de facut decat sa manipuleze si sa produca confuzie intre credinciosi.

    Nu e prima oara, a facut-o si in cazul Corneanu: http://www.lacasuriortodoxe.com/article-21060788.html (pe atunci se numea KSL catalin), cand a manipulat din greu cu sofisme bolnave atacand pe oricine avea o atitudine de tip ortodox.

    Indemnam pe cei care pana acum au contribuit la “credibilitatea” acestui site manipulator si anti-ortodox sa il ocoleasca si nu mai permita preluarea de materiale pe el!

    A se vedea si:
    http://www.lumea-credintei.ro/sct_3/st_144/7_septembrie_2008_adevarul_despre_ksl_catalin_si_lacasurile_lui_ortodoxe.htm

  3. Am avut si eu conflicte cu acest domn ce se erijeaza ortodox, din spatele sitului, ksl catalin, si desi mi-am sters emailul de pe lista lui tot continua sa imi trimte jank-uri in email box. Este periculos si defaimator al sfintei traditii ortodoxe (un fel de New Age care se crede atotstiutor si interpretator al sf traditii, fara a urmarii de loc linia ortodoxa a Sf. Parinti). Este un “casca gura” si nu are nici un pic de “bun simt” nu mai zic frica de Dumnezeu. Pot spune KSL=anatema. Toti cei ce va incredeti in acest site, va rog renuntati, va pierdeti timpul pretios.
    Doamne ajuta,
    E

  4. Multumim de asemenea pt comentariul maicii Ecaterina, sa ne rugam Domnului pt tot acesti oameni (Pr. Iustin, Papacioc, maica Ecaterina, etc) “sfinti in viata” ii numesc eu, pe care Bunul Dumnezeu ii mai tine in viata (in special ce parintii f. in varsta) pantru noi pacatosii, sa ne indrume pasii in vremurile de pe urma.

  5. Fratilor, voi ganditi inainte de a posta ceva ori de a ataca pe cineva? Din cate stiu KSL Catalin e un roman stabilit in Franta iar Marius B e adminul de la lista misiune-ortodoxa@yahoogroups.com si misiune-ortodoxa.ro

  6. Pe administratorul de la misiune ortodoxa il stim, se numeste MARIUS CARNEALA, nu e acelasi, nu are nico legatura! Nu stim daca Marius Paun e in Franta acum, mai curand nu credem si nu stim cine manipuleaza sau cine nu gandeste, de fapt… Dupa fapte se poate insa cunoaste.

  7. Fratii mei de-o credinta…

    Am postat si pe grup o lamurire referitoare la cei care administram http://www.misiune-ortodoxa.ro. Suntem doi Mariusi. Unul sunt eu, Carneala, si celalalt, e un prieten, numit Marius Balos.

    E pacat sa creem confuzii aiurea cautand tapi ispasitori…

    Marius C.

  8. Dragi prieteni,

    Pe Marius Balos il cunosc si, va asigur, nu are de-a face cu site-ul lacasuriortodoxe si nici nu se ascunde sub pseudonimul KSLCatalin (cu care si eu am avut dispute). Marius Balos nu mai “combate” de mult pe forumuri si, sper eu, si pentru ca mi-a ascultat sfatul :).
    Trebuia sa fac aceasta precizare, ca sa nu-l osinditi pe unul care nu e vinovat (macar de data asta 🙂 ).
    Doamne-ajuta!

    Claudiu

  9. Va intereseaza oare aceste clarificari? sau va sustineti pe mai departe ideile? Sinteti in stare sa va cereti scuze?

  10. Imi pare rau, cu Marius-Calin “Balos” nu suntem frati. Nu cred ca s-a schimbat, iar stilul si ideile ‘alunecoase’ sunt aceleasi, izbitor de identice cu cele ale lui “KSL Catalin”. Si chiar daca e o coincidenta de idei si stil, am aceeasi parere execrabila, fac parte din aceeasi tagma de “frati mincinosi”. Stim bine la ce s-a pretat de-a lungul timpului, iar, in timp ce modera grupul ROMFEST, pe alte grupuri ne acuza pe toti de razvratire si schisma, isi proclama ideile pro-PF Daniel si prelua en gros pe pr. Piciorus. Asta pe langa niste mizerii de ordin personal, de cea mai joasa speta, la adresa noastra.

  11. moderati lista de discutii Romfest? Voi va informati inainte de a ataca?

  12. Daca “manipulari” e nick-ul lui Marius-Calin, atunci cred ca si-a ales, in sfarsit, nick-ul perfect, definitoriu.

  13. Lista de la Romfest o modera un Claudiu, nu eu, un altul, amic, acu’ plecat in tarile calde. Marius n-a moderat-o niciodata.

  14. Imi cer scuze atunci. In orice caz este sau a fost unul din colaboratorii vostri si asta e destul de ciudat. Stai linistit, nu incep cu banuieli si scenarii gen Victor Roncea (pe care n-am cum sa nu-l dezaprob vehement in ceea ce priveste atitduinea fata de voi), in tine am si avem deplina incredere, dar “Marius” al tau este un clasic al provocarilor de pe forumuri si chiar nu inteleg asocierea voastra cu el. Avea adresa rost_sm@yahoo.com si semna cu Marius, la fel ca si pe alte grupuri. Am avut nenumarate “meciuri” dure, pentru ca se lega intotdeauna cu predilectie de noi, pana cand a ajuns si la referiri la adresa familiei unuia dintre noi, (aratandu-ne ca intrase, nu stiu cum, in posesia unei fotografii ale lui, cu familia si facand niste amenintari voalate).

    Nu am fost niciunul din noi inscrisi pe grupul vostru, dar informatia o aveam mai demult de la un prieten care spunea ca a fost cenzurat pe respectivul grup, in orice caz Marius scria acolo ca unul de-al casei, care vorbea in numele ROST-ului, probabil de aici a dat senzatia ca e unul din moderatori si ca dupa niste contre pe tema ecumenismului, el l-a cenzurat.

  15. Marius este alaturi de noi de mult timp. Eu il cunosc altfel decit il descrieti voi. Si il respect pt ca, atit cit stiu eu, nu s-a ascuns dupa pseudonime cind a avut ceva de spus. Nu stiu ce aveti de impartit, dar, inca o data, desi este cam iute la suparare, Marius nu se potriveste deloc portretului pe care i-l faceti, nu e nici “ecumenist”, nici pro-Piciorus, nici vreun infiltrat. Are si el pareri care pot fi contestate, desigur, ca orice om. Si e firesc sa existe dispute de idei, polemici civilizate (au fost si in interbelic, si inca intre oameni mult mai induhovniciti decit noi).

    De cenzurat pe Romfest n-au fost, asta o garantez, decit mesajele injurioase sau care cautau scandalul cu orice pret. Inainte de a trece la masuri de filtrare a mesajelor, a trebuit sa intervin personal de vreo doua ori sa potolesc spiritele, ba sa si amenint cu desfiintarea grupului de discutii.

  16. @ Claudiu:

    1. Te rog staruitor, vorbeste despre asta si la Diaconesti, si la Turnu si cu parintele Filotheu de la Petru Voda, toti stiu foarte bine despre ce si despre cine este vorba, de fapt, prin ce cercuri se invarte si cum a reusit sa-l paraziteze si pe parintele Calistrat. Nu sunt vorbe aruncate, sunt lucruri grave si verificabile. Din pacate, iarta-ma, cu toata dragostea ti-o spun, nu poate face decat foarte mult rau aceasta buna credinta usor de inselat.

    2. Prietenul meu semna pe acel grup Bucur_28 si e vorba de niste mesaje din iulie-august 2007. Am inteles insa ca nu el era moderator, dar asta fusese perceptia lui, din cauza ca nu-i aparusera niste mesaje, tocmai dupa ce avusese niste dispute cu Marius, tocmai pe cand acesta ataca… Razboi intru Cuvant, pe motiva ca “nu avem calitatea morala sa scriem despre Valeriu Gafencu” si venind apoi cu tot felul de inventii despre noi.

    3. Doar un singur exemplu dintre enorm de multe, dar nu stau acum sa-mi pierd vremea sa-i caut toate mesajele, de pe toate grupurile unde s-a dat in stamba in acelasi fel, asta fiindca probabil crezi ca vorbesc prostii sau inventez (nu mai amintesc cate pseudonime a folosit el, daca e vorba de pseudonime):

    Intai: http://groups.yahoo.com/group/credinta_ortodoxa/message/10036

    Thu Sep 13, 2007 6:34 pm –Marius
    rost_sm

    Offline Offline
    Send Email Send Email

    “Un articol preluat de pe blogul parintelui Dorin Piciorus: http://bastrix.wordpress.com

    Ce a invatat astazi Sfantul Duh pe crestinii ortodocsi romani?” (si urmeaza textul, reprodus, cu primul atac dezlantuit al lui Piciorus impotriva bloggerilor anti-Daniel, imediat dupa Sinod, desi pana atunci el insusi pozase in traditionalist)

    Apoi, justificarea, adresandu-i-se parintelui Stroilescu, care a calificat articolul recomandat de prietenul vostru Marius drept “caraghios” si nedemn de a fi comentat:

    http://groups.yahoo.com/group/credinta_ortodoxa/message/10055
    Fri Sep 14, 2007 8:54 pm
    Marius
    rost_sm

    Offline Offline
    Send Email Send Email

    Re: [credinta_ortodoxa] un articol … caraghios
    “Parinte, cred ca n-ati inteles ce a vrut sa spuna parintele Dorin. Din randurile sf. sale am inteles ca “e foarte usor a fi ce vreti (anti-masoni, anti-Nato etc) pe internet, sub pseudonim precum unii, “mucenii virtuali”—-, cred ca la asta s-a referit. Apoi, nu e nimic rau ca un preot sa aiba studii afara daca e bine ancorat in dreapta-credinta. Multi dintre stalpii nostrii duhovnicesti au avut studii afara: pr. Benedict Ghius, Crainic, Racoveanu, Staniloaie etc—nu vad nimic rau in a te instrui afara, caci Facultatile noaste de Teologie au numeroase carente si de aceea ies uneori preoti mai putin instruiti. Un bun prieten de-al meu e student la Teologie dar cunoaste atat de putine incat ma mir ca a ajuns in anul 3, cu toate examenele luate. Si de aceea avem preoti a caror cultura teologica e cam la pamant. Si astazi, multi din teologii nostri tineri de nadejde isi fac masterate/doctorate pe afara, Grecia ori Franta (depinde cum se intorc).
    (…)
    IPS Daniel. Imi mentin parerea ca Hristos l-a randuit Patriarh tocmai pentru ca fost cel judecat, ironizat, atacat, ca un raspuns la “fie voia noastra nu a Ta”. Mi se pare incredibil ca sint unii care spun ca de fapt pe IPS Daniel nu l-ar fi ales Duhul Sfant ci oamenii. Pai pedaland pe logica asta, inseamna ca Duhul Sfant nu mai lucreaza in BOR, ca ne spovedim-impartasim degeaba, daca Duhul Sfant ne-a parasit. E un lucru aberant. Daca nu ar fi fost ingaduit de Duhul Sfant in scaunul patriarhal, il potopea acolo pe loc. Personal, l-as fi vrut pe IPS Anania si am facut ce a stat in calitatea mea de mirean sa fac, am sustinut si popularizat intre prietenii mei initiativa de a-l convinge sa candideze, cu acea petitie pe care v-am trimis-o si dvs parinte (care pana la urma a dat rezultat dupa ce a fost batut la cap zile intregi), am pierdut o zi pe tren mergand de florile marului pana la Bucuresti dupa un anunt aiurea citit pe internet care ne chema miercuri pe toti sa manifestam pt Anania, pana la urma nefiind nimic. Daca nu ar fi candidat si IPS Anania as fi zis “da, pai daca ar fi candidat si Bartolomeu Anania ar fi iesit”—, uite ca a candidat si nu l-a ingaduit Duhul Sfant. E de demnitatea noastra sa punem acest lucru sub semnul intrebarii? Mi se pare anormal ca noi sa vorbim asa despre Patriarh, ironizandu-l, batjocorindu-l, crezandu-ne pe noi pastratorii adevarului. Daca aveti ceva de spus, mergeti la Patriarhie si spuneti-o, asa pe internet, e apa de ploaie. Ce e mai deranjant e ca multi il ataca pe Patriarh folosindu-se de marii nostri duhovnici, ca niste purtatori oficiali de cuvant ale sfintiilor lor. Cati dintre voi ati vorbit cu parintele Iustin Parvu ori Arsenie Papacioc si v-au indemnat la nesupunere fata de Patriarh? Cata vreme sfintiile lor fac ascultare, sintem noi mai drepti ori mai vrednici posesori ai adevarului? Stiati voi ca atunci cand a fost tevatura de la Petru-Voda, cand a sarit lumea sa-l linseze pe IPS Daniel, dupa ce s-au linistit apele, parintele Iustin Parvu nu i-a mai impartasit 6 luni pe ucenii pe care i-a recunoscut ca hulindu-l pe IPS Daniel? Dar ce parere aveti de faptul ca acelasi staret a repetat de nenumarate ori ca dorinta cea mai mare ii este ca sa fie sfintita manastirea de Mitropolitul Moldovei, lucru care s-a si inamplat. Nu avea parintele Calistrat motive de nesupunere cand i-a fost luat dreptul de a sluji dupa niste zvonuri aberante? Avea, si totusi a facut ascultare. Trebuie sa fie cineva extrem de duhovnicit, sfant, ca sa nu asculte de ierarhie, sa aiba aceasta “dispensa”. Cui nu-i convine acest lucru sa faca o vizita duhovnicilor nostri si sa-i ia la rost, de ce asa si pe dincolo? Nu a facut parintele Arsenie Boca ascultare cand l-au mutat? Putea sa zica “Nu ma duc caci lumea are mai multa nevoie de mine aici” , dar totusi s-a dus. Si parintele Calciu si-a dorit enorm sa se intoarca in tara si sa aiba o parohie aici si totusi nu i s-a ingaduit. I-a marturisit unui fost detinut politic ca asa a inteles Sfintia Sa ca l-a pedepsit Dumnezeu pentru unele randuri scrise in Exil impotriva unor ierarhi, nedandu-i aceasta bucurie de a se stabili in tara. Oare n-ati citit despre preotul decedat si, caruia trei zile la rand sicriul ii disparea prin minune si aparea in curte pana cand in urma rugaciunii la capataiul preotului le-a fost dezvaluit faptul ca asa l-a pedepsit Dumnezeu pentru ca in timpul vietii isi criticase in public episcopul locului? Exemplelor de neascultare le pot fi contrapus destule exemple in care preoti au avut de patimit din cauza neascultarii.
    Injuriile aduse IPS Daniel (pe care repet, nu l-am dorit ca Patriarh) au fost intr-atat de dure incat pana si contracandidatul sau, Bartolomeu Anania a fost nevoit sa-i ia apararea. Mi s-ar fi parut normal sa punem sub semnul intrebarii misia lumeasca a PF Patriarh Daniel dupa ce vedem ce masuri ia, cum se va comporta in viitor. De unde stim noi ca nu-si va…reveni? Si Patriarhul Miron Cristea se cam invartea in niste cercuri oculte pana a amenintat ca va face totul public si drept urmare l-au ucis prin otravire. Sa-i lasam Patriarhului Daniel macar sansa de a-l judeca dupa faptele sale viitoare. Nu pot sa nu amintesc de parintele Benedict Ghius care cand a vizitat o biserica romaneasca din Paris abia a putut fi salvat de preotul paroh de acolo de mania vulgului ignorant venit sa-l molesteze. Si cat a fost el de parintele Ghius n-a putut scapa de pumnii primiti pentru ca…era omul Securitatii (dupa judecata crestinilor de acolo). Iata ce face uneori lipsa discernamantului.
    Va lua Patriarhul viitoare masuri neortodoxe? Cred ca vom putea gasi o cale sa fentam eventualele erezii ori fapte antiortodoxe. Poate ca butada lui Iorga “avem conducatorii pe care-i meritam” e valabila si in ortodoxie “avem ierarhii pe care-i meritam”. Dar buni-rai, vrednici ori nevrednici, trebuie sa fie macar respectati, daca a-i urma intotdeauna e tot mai greu in zilele noastre.

    Doamne-ajuta!

    p.s. citit si asta http://bastrix.wordpress.com/2007/09/14/acefali-sentimentali/

    Dupa care au urmat elogiile fierbinti ale lui Piciorus pentru confratele tau de la Rost: http://bastrix.wordpress.com/2007/09/15/un-apologet-al-echilibrului/ si de raspunsul incantat al acestui modest “apologet al echilibrului” care facea parte, de fapt, dintr-o grupare dintre cele in care taman aruncase cu bolovanul Bastrixul: http://bastrix.wordpress.com/2007/09/17/apologetul-echilibrului-da-o-noua-dovada-de-constiinta/

  17. Fratilor,

    Intervin pt ultima oara, ca am multe de facut (de altfel, nu am obiceiul de a comenta pe forumuri, insa era vorba de un amic caruia i se facea o nedreptate si intimplator am vazut). Acum ca mi-ati dat aceste ultime repere, va spun: va inselati, il confundati cu altcineva. Este cert. Marius Balos nu-l cunoaste pe parintele Calistrat, n-a vorbit niciodata cu el, n-a fost la Diaconesti niciodata, nici pe parintele Filotheu nu-l stie, nici nu-i fan Piciorus. Numele Marius Balos e numele sau real, nu vreun pseudonim. Probabil ca are el are pacate si ca greseste in alte locuri, poate a gresit si fata de voi, dar e pacat sa-l banuiti si de altele. Doamne-ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare