PARINTELE TUDOR PEIU PRIGONIT / ALTE SECVENTE SI COMENTARII DE LA AZEC

23-01-2009 41 secunde Sublinieri

 parintele-peiu.jpg

Biserica “Sfânta Treime”, comunitatea si parintele ei

Recitind Evanghelia astăzi

***

 azec_bun.jpg

Razvan Bucuroiu – Cuvantul de deschidere – VIDEO

Comisar Sef Gabriel Pandele – Directia Generala Pasapoarte

Comisar Sef Horatiu Judea – Directia Generala Pasapoarte

Parintele Filotheu Balan – Manastirea Petru Voda – VIDEO

Parintele Stefan Buchiu – Faculatea de Teologie – VIDEO

Parintele Constantin Coman – Facultatea de Teologie – VIDEO

Sociologul Dan Dungaciu – VIDEO

***

Arhimandritul Zacharias de la Essex – “Omul cel tainic al inimii” – Conferinta in Bulgaria cu ocazia lansarii cartii Sf. Siluan Athonitul

Cuviosul Arhimandrit Sofronie Sakharov – 14 cuvantari duhovnicesti audio tinute in lb. rusa la manastirea Sf. Ioan Botezatorul din Essex

Parintele Arhimandrit Zacharias Zacharou – Interviu audio in lb. engleza “Despre parintele Sofronie si Sf. Siluan Athonitul”


Categorii

Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “PARINTELE TUDOR PEIU PRIGONIT / ALTE SECVENTE SI COMENTARII DE LA AZEC

  1. Am vizionat filmuletele de la conferinta si as dori sa intreb, daca poate cineva sa verifice : in cuvantarea Pr. prof, Constantin Roman, in jurul minutului 7, cand spune ca ” ma intreb daca nu cumva in spatele acestor pasapoarte exista un duh…” se aude un tipat ingrozitor, animalic, parca venit direct din iad. As vrea sa stiu daca auziti la fel si dvs, sau am halucinatii…
    Multumesc!
    Doamne iarta-ne si ne pazeste!

  2. rectificare : ” si m-as fi bucurat ca Parintele Filothei si ceilalti, la acest duh sa faca trimitere !” min 7:10

  3. Cred ca e un scartait de usa mai departe, sa nu exageram cu imaginatia, va rog!

  4. Dumneavoastra credeti, dar nu pare nicidecuma fi un scartait de usa, ci ecoul unui raget sinistru. dar inteleg ca asta ma priveste doar pe mine. Multumesc pentru raspuns

  5. Urmariti fata parintelui la minutul 7.10
    Daca ar fi fost ceva deosebit s-ar fi vazut o reactie cat de mica. Cred ca este doar un zgomot cotidian, de ambient, poate intr-adevar un scartait de usa…

  6. Pai ….cam ciudat scartait de usa…

  7. Delia,

    Daca vrei sa fi sigura de ce se aude in inregistrare, du-te pur si simplu la sala unde s-a tinut conferinta si cerceteaza daca exista o usa la acea sala care putea sa scoata un asa scartait. E foarte simplu. Daca locuiam in Buc. ma duceam eu.

  8. Acest aspect apare semnalat si aici:
    http://victor-roncea.blogspot.com/2009/01/m-am-intors-ia-sa-popesc-azec-ul-cum-nu.html
    Citez putin din sectiunea intitulata chiar asa “Urletul duhului”:
    “Se vede treaba ca tocmai cand se straduia mai bine sa invoce inexistenta maleficului in aceste bio-cipuri care vor subjuga omul si-i vor da numarul Fiarei, undeva, in lumea nevazuta din jurul nostru, ori se ducea o lupta, ori stradania sa a trezit un duh negru. Caci chiar in timp ce ironiza “grupul” din Biserica ce se preocupa de aceasta problema afirmand ca s-ar bucura ca Parintele Filotheu sa faca trimitere la duhul care s-ar ascunde in acest cip – ca si cum n-ar fi facut-o! – sau in spatele pasapoartelor biometrice, duhul i-a si raspuns! Daca ascultati inregistrarea video de la crestinortodox.ro Pasapoartele biometrice – Pr. Prof. Constantin Coman veti auzi cum urla acest duh la minutul 7 si 10 secunde! Doamne miluieste si pazeste!”

  9. @ Andrei-Catalin:

    Citisem, dar nu impartasim. Unul din noi a fost acolo, la fel multi alti frati cu care vorbisem si nici vorba de asa ceva. Haideti sa nu cream o psihoza in plus, pe langa atatea altele, legate de convocarea (inexistenta) a parintelui Justin la sinod, de conspiratiile lui Victor Roncea, etc. Deci, va rugam, un picut de echilibru!

  10. mi se pare ciudat ca acest topic de comentarii sa inceapa tocmai cu informarea despre “strigatul satanei”.

    personal, am doua viziuni:

    1. zgomotul este un scartait de usa (cum se zice mai sus), iar unii incearca sa ne induca (mai multa) panica si dezbinare, conferindu-i acestui zgomot trasaturi malefice.

    2. zgomotul a fost special plasat in video (oare, tehnica nu poate face asa ceva?), tocmai pentru a avea un punct de plecare in a induce aceasta panica, de care am vorbit mai sus.

  11. un lucru este cert: nu s-a dat un raspuns concret la problema pasapoartelor, asa cum ne asteptam sa primim.

    dar, fara a inlatura validitatea pericolului acestor pasapoarte, ma supun celor spuse de Parintele Coman: pericolul nu este extern, ci inauntrul nostru.

    Personal, daca as fi suficient de ancorat in nadejde, credinta, dragoste, rugaciune, nu as avea de ce ma teme: as astepta linistit timpul muceniciei.

    Dar cum nu sunt nici pe departe pregatit, voi incerca sa pun inceput bun in aceasta directie.

    La asta ne indeamna parintii nostri.

  12. multumesc celor care au raspuns, respect parerile tuturor.

    iar pt mashal :
    nu cred ca mesajul meu a indus cuiva vreo panica. Ma intreb de ce se tot exagereaza pe aceasta tema. Nu a intrat nimeni in panica. Faptul ca oamenii incep sa vada realitatea din spatele perdelutelor de iluzii, nu e deloc un lucru rau, ci unul bun. Vad ca sunteti partizan al pr, prof. Coman… sincer, nu prea va inteleg. De ce ar fi mai credibil Pr Coman , (domnii comisari de la serviciul pasapoarte sau presedintele Romaniei, pe care chiar pr Coman a mentionat ca nu ii poate suspecta de reacredinta), si va indoiti de bunacredinta a Parintelui Iustin Parvu? Sa fie domnul presedinte si autoritatea statatla mai demna de incredere?!

  13. Multumec admin.Comentariile voastre sunt extrem de echilibrate si de pertinente.

  14. @mashal:

    Nu am reusit sa gasim niciun fel de indemn la pregatirea duhovniceasca necesara muceniciei la parintele Coman in cuvantarea domniei sale de la AZEC. Am observat doar o preferinta catre indoiala de tip cartezian, si o invitatie la auto-relativizarea exigentelor constiintei crestine ale acestor vremuri. Cu toata parerea de rau si, in acelasi timp, consideratia pentru parintele profesor Coman, tipul de auto-critica propus la AZEC nu duce deloc cu gandul la pocainta pe care o propovaduia, de pilda, Sfantul inchisorilor, Valeriu Gafencu, ci mai degraba cu auto-critica de tip comunist, care era de fapt auto-anihiliare si depersonalizare ca sa accepti total “directivele” comitetului central si ale secretarului de partid.

  15. si mai bine imi vad de treaba mea!

  16. Observ ca sunt invocat aici cu nu stiu ce “conspiratie”.
    Articolul la care se face referire este, evident, un pamflet. Dar care porneste de la fapte reale si se bazeaza pe o relatare de la fata locului. In ce priveste inregistrarea, cred ca fiecare aude dupa putilinta.
    V-as ramane dator, cu acelasi lucru, daca nu ati ignora, din greseala, evident, acest mesaj.
    Pe de alta parte, daca ati observat vreo conspiratie, chiar va rog sa mi-o semnalati! 🙂

  17. Dl.Victor Roncea care ne indemna sa participam cu totii la slujba de duminica la pr.Tudor la biserica pentru a ne solidariza cu Sfintia Sa nu a venit.
    Acest comentariu postat pe blogul sau ieri la pranz nu a fost acceptat.

  18. Sa nu ne mire ca adevaratii parinti (Iustin, Papacioc s.a putini ramasi) traitori si vazatori in duh si Adevar sunt ridicolizati, batjocoriti si catalogati in felul acesta.

    “Stiti ce s-ar intampla daca (Domnul) Hristos ar umbla astazi prin lume? Probabil ca L-ar interna intr-un spital de nebuni si L-ar droga cu tot felul de medicamente. Lumea L-ar rastigni si acum la fel cum a facut-o acum 2000 de ani. (…). traim intr-o lume care este mult mai pagana, mai uratoare de Hristos dacat lumea in care a trait odinioara Hristos” Pr. Seraphim Rose.

    “Insa oile Mele aud glasul Meu…(Scrpt)”

    Nu ne trebuie confirmari video, conferinte ca cea de la AZTEC (care mai mult smintesc dacat fac altceva), o mie de pareri ale “inteleptilor” acestei lumi fie uni din ei teologi cu licenta (ierati-ma), cei care au dorit Adevarul, ca este incomod sau nu, l-au aflat deja in cuvantul marilor parinti.

    Nu te poti face frate cu dracul nici macar ca sa treci puntea. De aceea nu vad rostul unor astfel de conferinte “la gramada”, este un fel de a da “margaritarele voastre porcilor”. Biserica, fie ea si neoficiala (prin noi), trebuie sa actioneze in lume cu autoritate sacra fara a astepta prea mult de la “dreptmaritorii acestei lumi”.

  19. Pingback: Război întru Cuvânt » “Dreptatea lui Dumnezeu si dreptatea oamenilor”. SURPRIZELE FRUMOASE ALE DUHULUI SI CHEMAREA INCOMODA A CRUCII. Provocarea cea buna VS. duhul lumii
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare