Dan Camen fata cu diversiunea Bichir

16-02-2009 1 minut Sublinieri

Reproducem un fragment din replica data de teologul Dan Camen, autorul blogului Theologhia la editorialul otravit aparut ieri in Evenimentul Zilei, sub semnatura “trompetei” de serviciu a Patriarhiei (gura lumii zice ca si a masoneriei), “preotul” stilist Florian Bichir, pe care “foamea” si… caracterul l-au aruncat de cativa ani taman in bratele celui pe care, pana atunci, il “vestejea” ori de cate ori avea ocazia: PF Daniel Ciobotea:

 florian-bichir-evenimentul-zilei.jpg

Dan Camen: Comentariu la un pamflet derizoriu

“Inca de la inceputul editorialului, Dl. Florian Bichir,  aka. ‘Father Anthimos’ (‘prietenii’ stiu de ce),  aminteste inainte de toate de ‘scarboasa campanie pentru alegerea patriarhului’, evocand prin aceasta perioada sclipitoare cand lustruia cu cuvinte magulitoare si pline de emotie ‘virtutile de aur’ ale actualului Patriarh, pe atunci Mitropolit al Moldovei, Daniel, spre care are o crescanda afinitate. Se pare ca vremurile acelea n-au apus inca si turtureaua glasuieste oficios de fiecare data, cu orice prilej, cantece melodioase miresei de pe deal.

Curios lucru este ca aceasta ‘turturea’ era inainte ‘cucuvea’, mereu cantand impotriva Mitropolitului Daniel (actualul Patriarh), dar deh… incalcite si noduroase sunt caile oamenilor. Curat lucru este ca Adevarul va iesi la lumina odata si odata… caci nu este simplu cuvant, ci Cuvantul, Hristos, Fiul Cel fara de ani.

(…)

Incercand sa castige putina autoritate stand la umbra cuvintelor Parintelui Iustin Parvu, scrise in scrisoarea publica din 14 ianuarie a.c., dandu-i pe deplin dreptate la inceput, cat sa poata sa-si ascuta dintii rapitori, Dl. Bichir denatureaza in mod voit sensul cuvintelor rostite de parintele Iustin, spunand ca “mesajul marelui duhovnic nu conţine niciun îndemn la mucenicie şi luptă, ci doar atrage atenţia cu privire la tendinţele de globalizare, control şi restrângere a drepturilor “. De fapt, un scurt fragment din scrisoarea parintelui Iustin din 14 ianuarie arata exact contrariul: De aceea vă spun: este vremea muceniciei! După părerea mea ne aflăm în vremurile în care singura cale de mântuire este mucenicia. De-abia acuma este momentul să mărturisim cu propria noastră viaţă, până acum ar fi fost o risipă de energie. Astfel ca ‘diversiunea duhovniceasca’ de care aminteste Dl. Bichir e chiar cea creata de el insusi. Dar la indemnul cui?… se pare ca are legatura cu Sedinta Sfantului Sinod din februarie. Vocea cui se face aceasta turturica? …  este oare reeditarea a ceea ce a fost in cazul deciziei Sfantului Sinod cu privire la cazul  Mitropolitului Nicolae Corneanu? O’m trai si o’m vedea…

(…)

Parerea personala referitoare la acest pamflet derizoriu marca Florian Bichir, pentru care, spre mirarea unora, i-am acordat asa mare atentie, este ca vine ca la comanda, inainte de reunirea Sfantului Sinod in februarie, incercand sa spuna prin cuvinte ascunse lucruri ce vor avea loc, iar daca nu l-as fi stiut pe Dl. Florian Bichir, din editorialele pe care le-a scris, asa  partinitor si mereu de partea celor ce-i ofera girul in anumite chestiuni, nici in veac nu as fi facut pomenire de aceste randuri ale lui”.

(cititi articolul integral pe blogul Theologhia)

 bichir-popa-rosu-sectar.jpg


Categorii

Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Dan Camen fata cu diversiunea Bichir

  1. Majoritatea oamenilor de buna credinta si-au dat seama ce hram poarta d-ul Bichir,”cameleonul la moda” din vremurile de acum.Nu-i scapa nici o ocazie de a provoca diversiuni.

  2. ce presupune “preot” stilist?
    e preot sau nu domnul Bichir?
    si daca e, de ce Biserica apartine?

  3. foarte la obiect.
    asta intr adevar e o biserica stilista, nu are temei canonic de ingradire fata de Patriarhie.

  4. De comentat: “PF Daniel la un pranz cu presedintele Traian” pe http://www.gandeste.org

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ORTODOXIA CA UN SHOW sau despre primejdia falsei renasteri harismatice
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ex – preotul stilisto-ecumenist Florian Bichir face lobby in Evenimentul Zilei fratiorilor sai de la SINODUL TALHARESC DIN MILANO
  7. Iată ce escroc securist este bichir… stă ca un nerușinat pe banii oamenilor și dă lecții de moralitate…

    http://www.rtv.net/jurnalistul-florian-bichir-chirias-al-ra-apps_62233.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare