Mai exista inca pietre vii care stau impotriva “tainei faradelegii” (Noutati 20 feb. 2009)

20-02-2009 3 minute Sublinieri

 UPDATE (ora 16.15)

bartolomeu.jpgvaclav-klaus.jpg

  • Ziua: 

Mitropolia Clujului: Prin introducerea pasapoartelor biometrice, romanii sunt tratati ca o banda de infractori

Presedintele ceh Vaclav Klaus i-a comparat pe sustinatorii integrarii europene cu comunistii

Sustinatorii integrarii europene au fost comparati de presedintele ceh Vaclav Klaus cu comunistii din perioada sovietica, informeaza Reuters, preluata de NewsIn. Faptul ca Cehia asigura in prezent presedintia UE nu l-a oprit pe Klaus sa le spuna eurodeputatilor ca Parlamentul lor intervine prea mult in viata oamenilor. Presedintele ceh a mai declarat ca un tratat care ar sprijini si mai mult institutiile slabe ale blocului european ar inrautati lucrurile. El respinge “presupunerea ca nu exista decat un singur viitor posibil si corect…. acela al unei integrari tot mai mari”. “Nu cu multa vreme in urma, in partea noastra de Europa traiam intr-un sistem politic ce nu permitea alternativa si de aceea nici opozitie parlamentara. Aici, in Parlamentul Europeaan, nu exista decat o alternativa, iar cei care indraznesc sa se gandeasca la alte optiuni sunt calificati drept inamici ai integrarii europene”, a subliniat Klaus.

Euroscepticismul presedintelui ceh irita multe persoane in UE, chiar daca functia sa are o importanta mai mult simbolica. Klaus a mai spus ca, in pofida faptului ca nu crede ca exista alternativa la aderarea la UE pentru cehi, integrarea europeana ar putea lua multe forme. El a criticat din nou Tratatul de la Lisabona si a refuzat sa spuna cand il va semna. Klaus a criticat si raspunsul UE la criza economica si a spus ca blocul are nevoie de mai putina reglementare, nu de mai multa“.

***

***

ips_laurentiu.jpg

In total contrast cu ceilalti ierarhi ardeleni (din Mitropolia Clujului), IPS Laurentiu nu vede nimic care sa justifice ingrijorarile, ci aproba pozitia oficiala a Statului, sustinand avantajele de “securitate” in introducerea biometriei si facandu-se ca nu vede dovezile clare, pe care confratii sai adunati ieri la Cluj le-au vazut prea bine:

S-a primit o scrisoare din partea Ministerului de Interne, in care se explica tot. Noi vom analiza acesata scrisoare, iar apoi vom formula o pozitie clara. Dar nu vad de ce am fi impotriva unui astfel de lucru care tine de securitatea nationala si mai ales internationala. Pasapoartele sunt un drept, nu o obligatie. Se permite intrarea pe teritoriul sau doar cu acest pasapoarte. Cine vrea sa mearga acolo, trebuie sa se supuna. Inca nu avem dovezi ca acest pasapoarte ar incalca intimitatea omului. Dimpotriva, ii identifica, explica IPS Laurentiu Streza.

  • Blogul Rating politic: “Agitatie sociala”, “conflicte de strada” 
    De’a sfarsitul capitalismului

    “In mijlocul Jurnalului de seara, din ziua de duminica, 2 februarie a.c., postul public de televiziune a transmis o stire/comentariu/informatie pe cat de scurta, pe atat de debusolanta: dupa o introducere precara si lacunara privind temerile romanilor legate de plata chiriilor, a ratelor etc. (fara citarea niciunei surse), crainicul a precizat ca reactia este fireasca, tinand cont ca, in urma cu 150 de ani, Karl Marx, “parintele economiei politice stiintifice”, a prevazut criza. La acest moment, ecranul postului public s-a umplut de chipul barbos al marelui dascal al proletariatului, care a fost citat singur si autoritar in materie de criza: “Datoriile neachitate vor duce la falimentul bancilor, care vor trebui nationalizate si statul va trebui sa apuce, in cele din urma, drumul comunismului”. Fara niciun context, fara niciun comentariu. Adica, TVR a dorit sa ne anunte ca maine-poimaine nu mai avem alta cale de urmat decat cea a comunismului! Si noi habar n-aveam!” (preluare din Rodica Palade, rev. 22). Si nu, nu uit credinta exprimata de acelasi domn Iliescu in zilele Revolutiei cum ca de fapt comunismul a fot “intinat” de o “clica” ce nu avea legatura cu “adevaratul socialism si comunism stiintific” (sic!). Vezi aici. O nota de final: criza asta pe care o invoca cei ca declara sfarsitul capitalismului este provocata de caderea pietei imobiliare din SUA, cadere ce s-a produs in urma interventionismului aiuritor de stat si presiunilor populiste si de stanga din SUA care cereau ca “toti americanii trebuie sa aiba o casa”, aproape indiferent de venit.

  • Presa Ortodoxa:

Laicatul Ortodox: Există tendinţe în sistemele politice actuale care pot prefigura un nou totalitarism

UNIUNEA EUROPEANA: Drumul catre servitute

Iata ca si ditamai presedintele Cehiei considera ca UE seamana din ce in ce mai mult cu un proiect totalitar de tipul URSS. O alta voce, foarte cunoscuta, disidentul Vladimir Bukovski, critica si el, in aceeiasi termeni, Uniunea Europeana. Cu atat mai mult consideram ca modul in care presa mainstream de la noi trateaza subiectele actelor de identitate cu cip, strans legate de mijloacele de control si supraveghere puse la dispozitia UE este explicabil printr-o acuta ignoranta sau/si printr-o agenda pro-europeana neconditionata. De altfel, in anii 40 ai sec. trecut, un economist apreciat, F. Hayek, a scris o memorabila carte intitulata Drumul catre servitute. Acolo facea o afirmatie care a socat lumea intelectuala din occident: URSS se inrudeste cu Imperiul nazist al lui Hitler prin faptul ca au aceeasi radacina: colectivismul de tip totalitar, in care individul este doar o rotita dintr-un urias mecanism planificat. Nu este greu de vazut ca proiectul european, prin apetitul sau de reglementare a vietii societatii si a individului pana la cele mai mici amanunte, este un proiect colectivist care aseaza statul deasupra individului.  

  • Victor Roncea:

TOTALITARISMUL PROSTIEI MAXIMALE. Lucian Mandruta, baiatul de mingi al lui Brucan si Plesu, despre Apelul Parintelui: Chrestianos, non licet esse vos

VIDEO. Cum a intrat Elvis Presley in aeroportul din Amsterdam in septembrie 2008

***

  • Gardianul: 

Ortodoxia, la rascruce. Traim oare vremurile Apocalipsei? – O noua schisma in Biserica Bulgara?

Episcopul care a negat Holocaustul vrea sa revada dovezile

Uraganul «Katrina» scoate din functie un episcop austriac

Pitesti, orasul Big Brother. Cristian Preda

Ce se intampla cu Obama, iubitorul de pace?!

De ce intram la apa navigand pe uscat, Mircea Platon

  • Gandul:

Parlamentarii care au „dăruit” bisericile vor fi pomeniţi în rugăciuni

Dan Puric – un ”spărgător profesionist” de limbaje teatrale

Cum se suie popa Tokes calare pe UDMR de George DAMIAN

UE spune adio becurilor care se ard!

Branza netaxata

Sexul liber castiga teren

Insomnia poate duce la nebunie

Vaticanul a decis: Nu se poate discuta de egalitate sexuala in Iad


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, IPS Bartolomeu Anania, IPS Laurentiu Streza, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Vaclav Klaus

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Mai exista inca pietre vii care stau impotriva “tainei faradelegii” (Noutati 20 feb. 2009)

  1. Pr.Arsenia Boca inainte de a trece la Domnul proorocea ca in lume va invinge cium a rosie(comunismul).Dar acest tip de comunism nu este ca acela care a fost la noi in tara este mult mai tiranic si viclean.

  2. Printre ultimele cuvinte ale sfantului Valeriu Gafencu au fost si acestea: “Comunismul va cadea, dar aveti grija ce va urma!”

  3. http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-02-20&id=21585

    Barack Obama l-a detronat pe Iisus in Topul eroilor

    Tare stirea nu?

  4. Este o blasfemie stirea data de “chrissis”. Asta nu inseamna ca Antihristul nu va fi rau, negru si spurcat. Doamne iarta-ne si ajuta-ne!

  5. Pingback: Vaclav Klaus, presedintele Cehiei: O MAI MARE INTEGRARE EUROPEANA, GRESEALA FATALA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Presedintele ceh Vaclav Klaus RESPINGE ACORDUL FISCAL EUROPEAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare