Cum se legitimeaza noua ordine (Noutati 22-23 februarie 2009)

23-02-2009 3 minute Sublinieri

master-world.JPG

Guvernele Europei se prăbuşesc sub impactul crizei economice

Un razboi care nu se mai poarta cu arme militare. Un razboi economic, care a cuprins toate natiunile lumii. Un razboi care, asa cum vad eu lucrurile, va aduce pentru prima oara in istoria omenirii, legitimarea nu numai a necesitatii unei noi ordini mondiale economice, insa va fi pretextul ideal pentru ca omenirea, sa renunte la libertatile ei, primind in schimb dreptul de a trai. Asa cum in al II-lea razboi mondial, natiunile lumii au fost antrenate pe rand in ecuatia militara a conflictului militar planetar, tot asa se intampla si acum. Una dupa alta tarile lumii resimt efectul de domino, economiile se prabusesc angrenate in cel mai mare conflict economic planetar. Oricat de mult ne-am amagi, nici Romania nu va scapa fara sa resimta dur reculul acestui conflict, in care natiunile lumii, nu mai sunt neaparat situate in aliante militare sau economice antagoniste, ci mai degraba, va apare irefutabil necesitatea adoptarii unui plan planetar pentru depasirea efectelor devastatoare ale crizei.

Uitati-va in Italia, acolo unde nu era suficient ca armata era prezenta deja pe strazile tarii, dar s-a mai dispus prin lege, si infiintarea garzilor civile, fapt absolut inacceptabil intr-un stat care ar trebui guvernat de lege si institutii si nu de forta paramilitara a unor grupari civile. Una cate una, libertatile noastre se topesc in fata necesitatii de a depasi aceasta criza. La finalul ei, eu cred ca omenirea va intra in faza mondializarii. In maxim 10 ani, acest lucru va deveni realitate, intrucat civilizatia va avea de ales intre brutala extinctie din cauza foamei si a haosului social, sau alternativa anihilarii libertatilor, contra unei societati puternic controlata de stat.

Evident, nici pomeneala in ziarul Lumina de duminica, macar asa, pentru echilibru, de imensa majoritate a Sfintilor recenti si marilor duhovnici contemporani care sustin contrariul, incepand chiar cu cel cu care, altminteri, Patriarhul se lauda ca fiindu-i, candva, duhovnic, parintele Cleopa. Primul “duhovnic de serviciu” este, ca de obicei, parintele Teofil de la Samabata, care ofera un trist, chiar stupefiant “regal” de afirmatii neortodoxe, adugate mai vechilor sale idei ecumeniste si nu numai.

“Singura carte din canonul Noului Testament care face referinţe majore la sfârşitul lumii este Apocalipsa lui Ioan. De ce nu este folosită această carte în cult?

Chestiunea este simplă. Această scriere a fost privită în trecut cu multă nesiguranţă. Acolo sunt lucruri pe care noi nu le putem interpreta, pentru că nu ne sunt cunoscute. Ceea ce ştim este faptul că Apocalipsa a fost scrisă nu pentru timpurile noastre, ci mai ales pentru vremea când a trăit autorul acestei cărţi”. (observam aici reluarea ereziei de origine protestanta venita in Ortodoxie prin raposatul Savvas Agouridis si prin ucenicul lui, pr. Coman, dar si prin diaconul Kuraev; oare nu se rascoleste inima parintelui Arsenie Boca in ceruri cand vede asa ceva?, n.n.?!)

Creştinismul este o religie cu viziune eshatologică, cu deschidere spre cele viitoare. Există în Ortodoxie această tensiune a aşteptării venirii Domnului?

Nu. Pentru că toate aceste lucruri s-au întâmplat în fiecare generaţie de oameni. Adică oamenii au aşteptat întotdeauna sfârşitul şi ei au crezut că sfârşitul va fi în vremea lor. Or, de atunci au trecut două mii de ani. Sfârşitul încă n-a venit. Şi dacă s-ar pune întrebarea când va fi sfârşitul?, aş răspunde că toate lucrurile rămân aşa cum se ştie, aşa cum au fost. Şi aceasta o citim în epistola a II-a a Sfântului Apostol Petru în capitolul 3 unde se face aprecierea aceasta că nu ştim când va fi sfârşitul lumii. (o interpretare exact pe dos, anume exact in sensul mentalitatii combatute expres de Apostol!, n.n.)

Care sunt semnele sfârşitului lumii? Sunt ele mai evidente în ziua de astăzi?

Semnele sfârşitului sunt aşa de generale, încât nu poţi să găseşti indicii sigure pentru o anumită vreme (inseamna ca Mantuitorul si Apostolii ne-au dat acele semne mai mult ca sa ne incurce sau, oricum, asa, “de florile marului”, nu?, n.n.). Pentru că războaie au fost totdeauna, cutremure au fost mereu, neînţelegeri totdeauna, slăbirea credinţei totdeauna. Greu poţi să stabileşti un semn anume pentru a spune: „Da, într-adevăr, pentru că se întâmplă un anumit lucru, sfârşitul e evident“.”

 (Comparati cu viziunea ORTODOXA – la Sf. Varsanufie de la Optina, Sf. Ioan Maximovici, Cuv. Serafim Rose, Cuv. Paisie Aghioritul, Sf. Ignatie Brianicianinov si Fericitul Ierarh Averchie Tausev, Sf. Ioan Iacob de la Neamt, Sf. Serafim de Virita, Sf. Lavrentie de Cernigov, Sfantul Kuksa, Fer. Filotei Zervakos, Sfantul Anatolie de la Optina, Sfantul Nectarie de la Optina, Staretul rus Antonie, Cuviosul Selafiil, parintele Dionisie Ignat de la Colciu, parintele Cleopa, parintele Rafail Noica, parintele Adrian Fageteanu, parintele Proclu si atatia altii. Puteti trage concluzia singuri caror interese slujesc “luminatii”, si numai daca luati aminte la cat de simplu si explicit spune Cuviosul Paisie:Astazi traim in anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva sa fie prooroc pentru ca sa inteleaga asta. Dar cine nu vrea sa vada si sa inteleaga si nici sa asculte… e liber.)

Iar din parintele Arsenie Papacioc s-a scos, evident din context si s-a marcat doar ceea ce convenea “oficiosului” patriarhal, dar s-a trecut repede peste: 

E vizibil începutul pe plan moral, mai ales, e foarte aproape de 666“.

sau:

“Să ţinem de Biserică. Pentru că Biserica este acolo unde este adevărul. Dacă numai unul singur ţine adevărul, Biserica e întreagă acolo. Nu e o fracţiune de Biserică, e întreaga Biserică. Pentru că Biserica nu poate să trăiască decât numai şi numai în adevăr, pe care îl reprezintă Ortodoxia. Dacă îl ataci, eşti în afară de Biserică şi atunci intri în gloata care nu mai are nici o răspundere şi, la iad cu voi”.

Profesorul de onoare

Când moartea e un rus cu carabină şi un câine pitic

Cum au învins românii hidra sovietică


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Cum se legitimeaza noua ordine (Noutati 22-23 februarie 2009)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Cum preamareste ziarul patriarhal Lumina erezia protestanta a cultului bogatiei
  2. Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”-Suceava

    şi Grupul Areopag

    vă invită la conferinţa

    MICROCIPURILE

    ŞI SEMNELE

    VREMURILOR

    Vor vorbi:

    Danion Vasile

    Părintele Ioan de la Petru Vodă

    marţi, 24 februarie 2009, ora 18.00

    la Dom Polski, Suceava

    Dă mai departe

  3. La ziarul Lumina s-a facut intuneric. Nu se mai deosebeste dreapta de stanga. Mari Sfinti ai BISERICII DREPTMARITOARE ,ne-au avertizat prin profetiile lor despre vremurile apocaliptice,dar parintele Teofil ne-a “linistit”,Apocalipsa s-a implinit in vremea apostolului Ioan. Probabil s-a facut si judecata,s-a instaurat IMPARATIA si noi de 2000 de ani nu stim ca am ramas pe dinafara.Vremuri triste,zilnic amaraciunea curge peste noi toti in valuri. BUNUL DUMNEZEU sa ne lumineze,caci la EL ne este nadejdea si la rugaciunile MAICII LUI. AMIN

  4. care e sursa citatelor parintelui Teofil ? o inregistrare ? sau care e sursa de unde s-a citat ?

  5. Ma intreb asa, inauntru, si banuiesc ca nu este bun gandul , dar vine :

    “Oamenii acestia oare cred in ceea ce spun ? Oare nu vad ? Adica nu inteleg, cum ei nu cred : ca desfranarea este acum legalizata (si inainte nu era), ca se omoara milioane (daca nu miliarde) de prunci in pantece prin ANTI-concepti[e]onale sau avort, …”

    Dumnezeu sa-i ierte, ca cei slabi ii vor asculta !

    Doamne miluieste!
    Ionut

  6. Dragii mei,

    Criza economica mondiala este provocata, facind parte integranta din planul diabolic al satanei de a inrobi faptura umana creata de Dumnezeu ! Sa nu ne lepadam de dreapta credinta Ortodoxa, sa nu ne lepadam de Hristos prin acceptarea lucrarii diavolului ! Sa respectam Sfintul nostru Botez, respingind lucrarea satanei !!! Sub orice forma, cu orice pret ! Cu ajutorul lui Dumnezeu ! Sa ne rugam cu dragoste sincera si curata, cu mila pentru sufletele care fac lucrarea diavolului ! Dumnezeu le iubeste si pe acestea le vrea inapoi pentru ca si ele sunt ale Sale !

    SA AVEM CURAJUL DE A IESI DIN SISTEM, DINTR-O VIATA DEPENDENTA DE DIAVOL LA O VIATA SIMPLA IN TOTALA DEPENDENTA DE DUMNEZEU ! SA NE LEPADAM DE NOI INSINE ! SA NE CURATIM DE PATIMI, PRIN TRAIREA CREDINTEI IN DUMNEZEU !
    DUMNEZEU NU NE VA LASA NICIODATA, ORICE S-AR INTIMPLA, NU NE VA LASA DACA NE VOM PUNE NADEJDEA IN EL !

    DOAMNE AJUTA !

    mircea

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare