Deja economistii incep sa se intrebe: VA IESI LUMEA DIN CRIZA? (Noutati 12 martie)

12-03-2009 2 minute Sublinieri

 global_crisis_295915.jpg

Va ieşi lumea din criză?

4,5 milioane de europeni ar putea fi disponibilizaţi în 2009

  • Ziua: 

Creatorul Web-ului avertizeaza: Monitorizarea activitatii online poate fi folosita pentru a-i santaja pe utlizatorii Internetului

Medvedev ii sfatuieste pe rusi sa se pregatesca de “ceea ce este mai rau”

FMI ar putea cere disponibilizari in locul inghetarii salariilor 

FMI cu foamea-n gât

România ia în calcul recesiunea economică

Prima revoltă anti-Obama pe internet

Sarkozy împinge Franţa spre NATO 

Masacre la indigo, în Statele Unite şi Germania

  • Gandul:

Codul de bare inteligent se înroşeşte când alimentele sunt expirate 

Viitoarea Comisie şi viitorul Parlament European, sub semnul întrebării 

  • Hotnews: 

Viata artificiala ar putea deveni posibila in urmatorii cinci ani

Charles Freeman Jr. renunta la un post de varf in serviciile secrete, acuzand lobbyul indecent al grupurilor pro-Israel

***

Cum au ajuns “corecti” senatorii care ignora Biserica si poporul roman!

Senatul a amanat pentru luni votul in cazul pasapoartelor biometrice

Senatorii nu au reuşit, miercuri, să ia o decizie referitoare la OUG 207/2008 privind introducerea paşapoartelor electronice, întrucât nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, la dezbateri fiind prezent şi un călugăr, care a vorbit despre “semnul fiarei” care ar fi conţinut de aceste documente. Votul asupra ordonanţei a fost amânat pentru luni.

Raportul Comisiei juridice, prin care era prelungită valabilitatea paşapoartelor simple temporare, a fost respins miercuri cu 63 de voturi “pentru”, 14 “împotrivă” şi 11 abţineri. Pentru adoptarea acestui raport, erau necesare minimum 69 de voturi, legea fiind organică. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la votarea legii de adoptare a OUG, rezultatul fiind similar cu cel al raportului Comisiei juridice.

La şedinţă a participat un călugăr care s-a pronunţat împotriva introducerii acestui tip de paşapoarte, susţinând că ar conţine un cip care este “semnul fiarei”.

“Nu numărul ne deranjează, ci alte două lucruri. Primul: este un foarte bun candidat, cel mai bun candidat, să devină semnul fiarei, prin implant, iar al doilea, faptul că nu este un candidat, ci un executant a ideii statului totalitar-global”, a spus înaintea dezbaterii acestui proiect de lege călugărul Filoteu Bălan, Mănăstirea Petru Vodă.

De asemenea, călugărul Filoteu Bălan a mai susţinut că, prin introducerea acestui tip de paşapoarte, prin “conceptul de internet al obiectelor, care este în dezvoltare, se va ajunge la un control universal al tuturor persoanelor şi a tot ce se întâmplă pe faţa pământului” şi că varianta pe care o propune este ca eliberarea paşapoartelor electronice să se facă doar la cererea expresă a cetăţenilor, regula de bază fiind ca autorităţile să elibereze paşapoarte simple.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a precizat că niciun zvon cu privire la numărul 666 sau la posibilitatea ca datele din cipul existent în paşapoartele electronice să fie citite de la distanţă nu au justificare.
Totodată, el a mai menţionat că s-a întâlnit cu un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, care a ridicat trei obiecţii cu privire la această ordonanţă de urgenţă, respectiv existenţa, în paralel, şi a paşapoartelor simple, perioada de eliberare a paşapoartelor şi costul acestora să fie similare cu cele ale paşapoartelor existente în prezent în circulaţie, cerinţe care fuseseră rezolvate prin introducerea unor amendamente la textul ordonanţei.

***

  • Basilica:

COMUNICAT DE PRESĂ: Dezincriminarea prostituţiei şi a incestului degradează şi umileşte demnitatea persoanei şi a familiei

COMUNICAT DE PRESĂ: Bună convieţuire şi întrajutorare interortodoxă şi interreligioasă

Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, se va întâlni luna viitoare cu Barack Obama, preşedintele SUA

***


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Deja economistii incep sa se intrebe: VA IESI LUMEA DIN CRIZA? (Noutati 12 martie)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare